LAZER EPİLASYON İÇİN BİZE ULAŞIN! (0507) 385 59 19
LAZER EPİLASYON UYGULAMALARI
  • Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulma konusunda yepyeni bir dünya yaratan son dönemin popüler tekniği olan lazer epilasyonda, uygulanan lazer ışını cilde hiçbir zarar vermeden direkt olarak kıl kökü tarafından tutulur ve emilen kıl kökünü kurutur.
Bizimle İLETİŞİME geçin...

Başarılı!

Mail tarafımıza ulaştı.

En yakın zamanda size dönüş yapacağız.

Ciltte deriye rengini veren melanın pigmenti çok fazla ise yani, cilt bronz veya esmerse etkilenme riski bulunur. Bu sebeple nispeten koyu renkli ciltlerde ve solaryumdan sonra yapılan uygulamalarda, lazer öncesinde bir test atışı yapılır. Bu test atışında bir komplikasyon görülmezse lazer işlemine geçilebilir.

Göze yapilacak direkt atış dışında hemen her bölgeye lazer epilasyon uygulanabilir.

Lazer ışığı anajen (aktif) aşamasındaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğunlukla 4-6 lazer epilasyon seansı yeterli olmaktadır. Lazer epilasyon uygulamasında cilt tipine göre doz seçimi yapılır. Bu sayede kıl köklerine etki edecek ama cilde zarar vermeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Herkesin vücut yapısı ve hormonal seviyeleri, cilt tipi farklı olduğu için lazer epilasyonda sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişir. Seanslar kılları anajen (büyüme) safhasında yakalamaya uygun sürelerde tekrarlanır.

Seans araları yüz bölgesinde 4-6 hafta , vücudun diğer bölgeleri için 8-10 hafta arasında değişir.

Acı eşiği kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişkenlik göstermekle birlikte, genellikle hastaların büyük çoğunluğu hiçbir acı hissetmemektedir. İşlem sırasında her atışta sadece bir lastik çarpmasının oluşturduğu kadar bir acı hissi oluşur. Acı eşiği düşük kişiler için, uygulamadan 1–2 saat önce olası acı hissini ortadan kaldıracak kremler tatbik edilerek acı hissi minimum seviyeye indirilerek işlem yapılabilir. Özellikle Alexandrite cihazlarda harici soğutma yöntemi kullanılarak acı hissi en düşük seviyede tutulur.

Lazer epilasyon uygulamasının ardından ciltte geçici kızarıklık görülmesi olası bir durumdur. Normal şartlarda uygulamayı takip eden birkaç saat içinde bu kızarıklığın tamamen sona ermesi gerekir. Fakat aşırı hassas ciltlerde ya da aşırı doz uygulanan ciltlerde lazer epilasyon sonrası oldukça hafif kızarıklık benzeri bir durum görülebilir. Bu kızarıklık 1-2 günlük tedavi ile iz kalmadan eski haline getirilebilir. Lazer epilasyon uygulaması sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi nedeniyle ya da kalıtımsal pigmentasyon problemi olması gibi özel durumlarda ciltte koyu veya açık renklenmeler görülebilir. Genel anlamda bu vakalar kalıcı değildir ve zaman içerisinde hiçbir iz kalmadan kaybolur.

Epilasyon amacıyla kullanılan lazerler Alexandrite, Ruby, Diod, ND:Yağ lazerler olarak sayılabilir. Bu sistemlerin isimleri yaydıkları enerjinin dalga boyuna göre verilir. Lazer epilasyon işlemi sırasında lazer ışını kıl köküne ulaşana dek cildi geçer. Alexandrite Lazer, sadece kıl kökünde yüksek ısı oluşturarak kıl kökünün yok olmasını sağlar. Koyu renkli ve daha kalın tüyler ısıyı daha iyi emdikleri için lazer epilasyon ile tedavileri çok daha başarılıdır. Yani tüy rengi cilt renginden daha koyu olanlar mümkün olan en kısa sürede en az yan etki ile başarıya ulaşabilirler.

Lazer ışını ile IPL cihazlarının ışını arasında birçok fark bulunur.IPL yöntemi ile cilde yoğunlaştırılmış ışının bir kısmı filtrelenerek filtre sonucunda elde edilen ışın demeti gönderilir, IPL ışını tek dalga boyuna sahip değildir, bununla birlikte ışınları koheren değildir.Bu sebeplerle IPL Foto epilasyon (IntensePulsedLight) Lazer olarak kabul edilmez.

Öte yandan lazer ışını koheren, kollime ve monokromatiktir. Bu nedenle seçiciliği daha yüksektir, sadece hedef pigmenti etkileme amacı vardır, rakip pigmentlerle bir etkileşimi minimumdur.

– Lazer epilasyon yapılacak bölgedeki kıllara son 20 gün içinde herhangi bir kökten alma işlemi (ağda, epilatör, cımbız) yapılmamış olmalıdır.
– Uzamış kıllar seanstan 3 gün öncesine kadar jilet ile kısaltılabilir.
– Lazer epilasyon yapılacak bölgelerin cilt rengi solaryum veya güneşlenmeyle bronzlaşmamış olmalı, bölge seans sırasında kişinin gerçek ten rengine en yakın seviyede olmalıdır.
– Lazer epilasyon uygulamasından 15 gün öncesine kadar kimyasal peeling benzeri deriyi soyan işlemler yapılmamış olmalıdır.
– Lazer uygulaması sırasında cilt üzerinde herhangi bir makyaj malzemesi bulunmamalıdır.

– Lazer işleminden 2 gün sonraya kadar doğrudan güneşe maruz kalınmamalı ve solaryuma girmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalındığında (özellikle yüz için) yüksek koruma faktörlü(SPF 30)kremler kullanılmalıdır.
– Bir hafta süreyle kese, peeling gibi cildi yogun tahriş edici uygulamalar yapılmamalıdır.
– Lazer epilasyon uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetiyle alakalı olarak değişen sürede; 1 saat ila birkaç gün arasında hafif kızarıklık oluşması normaldır.
– Bazı hastalarda işlem sonrasında uygulama bölgesinde hafif kabarıklık, kabuklanma ve sivilce oluşsa da bu sorunlar tedaviye gerek görülmeden kendiliğinden geçer.
– Lazer epilasyon işlemi yapılan kılların kökleri 3 ila 10 gün içinde hafifçe uzar ve dökülmeye başlar ya da el ile tutularak hafifçe çekildiğinde kolayca kökünden çıkar.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon, lazer teknolojisi yardımıyla, en kısa sürede,en az ağrı ve yan etkiyle vücuttaki istenmeyen tüyleri güvenli ve kalıcı bir şekilde yok etme yöntemidir.

Bu yöntemde uygulanan lazer ışını birbirine paralel şekilde çıkan tek renk ve tek dalga boyundaki, gözle görülmeyen bir ışın demetidir. Bu ışınları bu kadar etkili kılan nokta seçici fototermoliz özelliğidir. Atış genişliği ve dalga boyu önceden ayarlanmış olan lazer ışınları, vücuttaki melanın isimli pigment tarafından emilir ve kıl kökünde ısı enerjisine dönüşür. Melanin pigmentinin gerçekleştirdiği bu seçici emilme sayesinde cildin üst tabakası herhangi bir etki görmeden sadece kıl kökü tahrip edilmiş hale gelir. Lazeri diğer yöntemlerden ayıran başlıca özellik, kılın etrafındaki dokunun hiçbir zarar görmemesi ve sadece kıl kökünün amaçlanmasıdır. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, 1997 senesinde lazer epilasyon tedavisinin etkin, güvenir ve kalıcı bir yöntem olduğunu tescillemiştir.

Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışınlarının herhangi bir mutasyonel etkisi bugüne kadar tespit edilmemiştir. Bu ışınlar radyoaktif değildir. Lazer epilasyon yönteminde Alexandite Lazer, Diot Lazer ve Nd-Yag Lazer tercih edilir. Öte yandan IPL ve Foto epilasyon cihazları ise bir lazer yöntemi olarak kabul edilmemektedir.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?

Lazer epilasyon yöntemi vücudun her bölgesine rahatça uygulanır. Diğer epilasyon türleriyle kıyaslandığında işlem çok kısa sürmekte ve epilasyonun ardından hastalara herhangi bir kısıtlama yapılmamaktadır (Denize girmemek, duş almamak vs.) Lazer epilasyonun tam anlamıyla başarıya ulaşması kişiden kişiye değişmektedir. Nispeten beyaz tenli ve daha koyu renk tüylere sahip olanlar, esmer ve açık renk tüyleri olan kişilere oranla çok daha kısa sürede istenilen sonuca varabilirler.

Uygulanan tedavinin süresini kısaltmak için, hastaların seans aralarında yinelenen tüylere cımbız, ağda, ip gibi yöntemlerle kesme işlemi uygulamamaları gerekir.

Lazer epilasyon yöntemi, ciltte kalıcı bir iz bırakmaz. İşlemin ardından uygulama yapılan bölgede çok hafif bir pembeleşme olması sıkça görülen bir durumdur. Bu renk değişikliği üç-beş dakikadan birkaç saate kadar uzayabilir. Bu hafif pembeleşmenin dışında ciltte herhangi bir etki gözlenmemektedir.
Bu tedavi tüm cilt tipleri ve renkleri için güvenli ve etkindir. Rapor edilmiş kısa veya uzun dönemli sağlığı etkileyen etkileri yoktur.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde lazer epilasyona ara verilmesi önerilir. Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen kişilerin başlıca dikkat edecekleri nokta, tedavi süresince epilasyon yapılacak olan bölgenin bronzlaşmasını minimuma indirmektir. Bunun sebebi, bronz tene yapılan lazer işleminde lazer dozunun çok düşük tutulması gerektiğidir. Bu düşük doz da tedavi etkinliğini azaltan bir faktör olarak göze çarpar. Oldukça güvenli, pratik ve ağrısız olan bu yöntemde diğer yöntemlerdeki enfeksiyon riskinden kesinlikle söz edilmez. Aslında pek eski olmayan bir yöntem olmakla birlikte, bugüne kadar yapılmış araştırmalar, lazer epilasyon tedavisinin hiçbir yan etki ve kalıcı zarar meydana getirmediğini göstermektedir.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?

Lazer ışını aktif (anajen) aşamasındaki kıl köklerini etki etmektedir. Vücuttaki tüm kıl kökleri aynı anda aktif hale gelmezler. Bu sebeple pasif(telojen) kökler, aktif duruma geldiklerinde bu köklere de uygulama gerekir. Bu konuda başarılı bir sonuç, ancak birkaç epilasyon seansından sonra elde edilebilmektedir. Kılların yoğunluğu ve kalınlığı her vücutta farklı olduğundan kesin seans sayısı vermek oldukça zordur, bölgeden bölgeye ve kişiden kişiye değişmektedir. Bugüne kadarki uygulamalarda yaklaşık olarak 4-6 lazer epilasyon seansı yeterli sonuç vermektedir. Lazer epilasyon tedavisinde cilt tipine özel doz seçimi yapılır. Bu sayede sadece kıl köklerine etki edecek bununla birlikte cilde hiçbir zarar vermeyecek seviyede çalışılarak tedavinin en kısa sürede bitirilmesi amaçlanır.

Herkesin hormon seviyesi, vücut yapısı ve cilt tipi değişken olduğu için, lazer epilasyonda kalıcı sonuca ulaşmak için gerekli olan süre kişiden kişiye değişir. Epilasyon seansları kılları nanajen (aktif) durumda yakalamaya uygun olacak sürelerde tekrarlanır.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?

FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından tescil edilmiş bir tedavi yöntemi olup, bugüne kadar hiçbir zararı kayıtlara geçmemiştir. Lazer ışınının iyonize edici özelliği yoktur. Mutasyona neden olmaz. Bununla birlikte yanlış kullanımlarda geçici ve yüzeysel yanıklar oluşabilmektedir. Bu tür yanıklardan kaçınmak için tedavi uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

Işık hassasiyeti olan hastalıklara sahip olanlar dışında herkese uygulanabilmektedir. İstenmeyen tüyü yok etmek isteyen kişilerde herhangi yaş sınırı olmadan uygulanmasında bir sakınca görülmez.

Lazer Epilasyon Zararlı Mıdır?

FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından tescil edilmiş bir tedavi yöntemi olup, bugüne kadar hiçbir zararı kayıtlara geçmemiştir. Lazer ışınının iyonize edici özelliği yoktur. Mutasyona neden olmaz. Bununla birlikte yanlış kullanımlarda geçici ve yüzeysel yanıklar oluşabilmektedir. Bu tür yanıklardan kaçınmak için tedavi uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Fotoğraf Galerisi